یکی از نوشیدنی های پرطرفداری که طی سالیان اخیر مخاطبین بسیاری را به خود اختصاص داده است قهوه میباشد . قهوه در حقیقت نوشیدنی دم کردنی است که از دانه های توت قهوه بدست می آید و یک فراورده خشک بحساب میآید.
گیاه قهوه در مناطق نیمه گرمسیر آمریکا، جنوب شرقی آسیا کاشت می شود. همانطور که گفتیم دانه های قهوه خشک می باشند و با توجه به عطر و طعمی که دارند درجه بندی می شوند. قهوه خاصیت اسیدی دارد و به خاطر کافئینی که در آن وجود دارد موجب تحریک انسان ها می شود.
انواع قهوه
قهوه با توجه به عطر و طعمی که دارد دسته بندی می شود و برای دم کردن هریک از انواع آن ها دستگاه قهوه ساز مخصوص نیاز است. دسته بندی و انواع قهوه ها عبارتند از:
کاپوچینو (Cappuccino)
قهوه لاته (Latte)
ما کیاتو (Macchiato)
کن پانا ( Con Panne)
موکا (Mocha)
آمریکانو (Americano)
نگهداری قهوه
تمام مواد خوراکی نیاز به نگهداری درست دارند که فاسد نشوند. قهوه هم از این قاعده مستثنا نمی باشد.
برای اینکه بتوانید قهوه را همیشه تازه نگهدارید باید دانه های قهوه یا قهوه آسیاب شده ای را که در اختیار دارید در ظروف شیشه ای ریخته که نور نتواند به داخل آن نفوذ پیدا کند و ظرف حاوی قهوه را به دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
به خاطر داشته باشید که مدت زمانی که قرار است آن مقدار قهوه را مصرف کنید حتما در نظر داشته باشید. مثلا اگر برای یک هفته می خواهید از قهوه مورد نظر استفاده کنید و آن را برای مصرف یک هفته خود تهیه کرده اید باید هوای اتاق یا جایی که قرار است ظرف قهوه را در آن قرار دهید مطلوب باشد. اما اگر این یک هفته بیشتر شد بهترین کار این است که ظرف قهوه را در داخل یخچال نگهداری کنید.
نگهداری قهوه در بخچال باعث می شود از ایجاد واکنش های شیمیایی که باعث می شوند قهوه طعم ماندگی و کهنگی به خود بگیرد جلوگیری شود.
دستگاه قهوه ساز
با قهوه، انواع قهوه و نحوه نگهداری آن آشنا شدید حال باید بدانید که برای درست کردن قهوه از چه وسیله ای باید استفاده کنید.
دستگاه قهوه ساز انواع مختلفی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد. این دستگاه ها در حجم های مختلف و برای انواع قهوه تولید شده اند که استفاده از آن ها بسیار کار آسانی می باشد.
برخی از دستگاه های قهوه ساز به این شکل هستند که در آن ها آب به آهستگی روی سبد فیلتر حاوی قهوه چکه می کند و بعد از نفوذ پیدا کردن به قسمت پایین دستگاه و درون فنجان مخصوص یا قوری ریخته می شوند. در این دستگاه ها نیازی نیست که حتما شما از قبل آب لازم برای تهیه قهوه را بجوشانید زیرا که دستگاه قهوه ساز دارای فیلتر معمولاً دارای قوری ترموستات دار و صفحه گرم نگهدارنده برای گرم نگهداشتن قهوه می باشد.
برخی از دستگاه های قهوه ساز از سیستم کپسول کار برخوردار می باشند که این کپسول ها مانند چای کیسه ای به راحتی به شما یک فنجان قهوه خوش طعم و تمیز می دهد.
استفاده از دستگاه قهوه ساز برای افرادی است که می خواهند قهوه ای با غلظت ها و شدت های مختلف تهیه کنند.
انواع دستگاه قهوه ساز
شناخت انواع دستگاه های قهوه ساز به شما برای درست کردن انواع قهوه و انتخاب قهوه مورد علاقه تان کمک خواهد کرد. هر دستگاه قهوه ساز بسته به زمانی که قهوه را آماده می کند، حجم و وزن و میزان قدرت آن کاردبردهای متفاوتی دارند
انواع دستگاه قهوه ساز شامل:
قهوه ساز فیلتردار
قهوه ساز وکیوم
اسپرسو ساز
نسکافه ساز
موکاپات
قهوه ساز کپسولی
فرنچ پرس
قهوه ترک ساز
قهوه ساز دو نفره
تمیز کردن دستگاه قهوه ساز
خوردن قهوه لذت بسیاری دارد مخصوصا اگر که آن را در مواقعی که بسیار خسته هستید میل کنید. رفع خستگی با قهوه این لذت خوردن را چندین برابر می کند. اما تمیز کردن دستگاه قهوه ساز هم به اندازه درست کردن و خوردن آن دارای اهمیت است. اگر قهوه مورد علاقه خودتان را در دستگاه قهوه ساز مناسب درست نکنید طبیعتا برایتان لذت بخش نخواهد بود. پس دومین مسئله ای که می تواند روی طعم قهوه تاثیر بگذارد تمیزی دستگاه قهوه ساز می باشد.
برای تمیز کردن دستگاه همیشه باید از آب تازه که دارای اکسیژن زیاد می باشد استفاده کنید و اصلا از مواد شوینده برای شستن و تمیز کردن دستگاه استفاده نکنید. وقتی قهوه تان را نوش جان کردید و دیگر با دستگاه قهوه ساز کاری نداشتید تفاله های قهوه را از دستگاه خارج کرده و روغن تلخ قهوه را از دستگاه تمیز کنید. تا قهوه بعدی که می خواهید درست کنید طعم و عطر نامطلوبی نداشته باشد.